Poți verifica ingredientele cremelor tale vizitând următoarele două links:

www.biodizionario.it un site italian, gratuit, de tip semafor, usor de verificat fara a poseda cunostinte de limba italiana. Autorul, Fabrizio Zago, chimist si consultant Ecolabel, mentioneaza din start ca informatiile din site reprezinta punctul sau de vedere.
Legenda semafor:

  Foloseste-l cu incredere;
  Acceptabil;
  Ar putea exista probleme dar, una peste alta, puteti inchide un ochi in special daca ingredientul se afla la sfarsitul listei de ingrediente ca si procent;
  Exista probleme, nu este recomandata folosirea acestui ingredient mai putin in cazul in care este singurul ingredient cu bulina rosie sau este prezent in procent foarte mic (la finalul listei INCI)
 Inacceptabil;

www.ewg.org un site american, al Environmental Working Group, unde se gasesc informatii & articole foarte interesante, pe langa baza de date a ingredientelor cosmetice Skin Deep (poate fi descarcata si pe telefon pentru o verificare mult mai facila cand sunteti la cumparaturi).

 

ASPERSINA (Extract de Helix Aspersa) – este un extract din mucopolizaharide de melc, una dintre cele mai eficiente substante destinate ingrijirii şi regenerarii pielii. Acesta contine antioxidanti capabili de a incetini procesul imbatranirii multumita eliminarii radicalilor liberi. Continutul sau de proteine este cu precadere adecvat restabilirii unui aspect sanatos, tanar şi tonic al pielii. Imbunatateşte elasticitatea, atenueaza imperfectiunile, acneea, cicatricile, semnele de intindere, precum şi arsurile obişnuite şi cele cauzate de lichide fierbinti.

ACID HIALURONIC Moleculele sunt prezente in mod natural in tesutul nostru conector. Sub forma de gel, acestea conecteaza fibrele elastice şi de colagen, intensificandu-le rezistenta şi sustinand functia protectoare naturala a epidermei.Acidul hialuronic produs pe cale chimica este identic cu versiunea generata prin mijloace naturale şi, in acest fel, nu produce reactii alergice. Este utilizat in domeniile medical şi cosmetic pentru a combate ridurile şi petele de piele, precum in ortopedie, oferind articulatiilor un grad mai mare de suplete şi protectie.

PLANTA FLUTURE (Buddleja Davidii) – In medicina chinezeasca traditionala aceasta plata era utilizata ca agent antibacterian in tratamentul ranilor, impotriva tulburarilor hepatice şi bronhice, precum şi ca sedativ şi anestezic. Planta este faimoasa pentru proprietatile sale antiinflamatoare, antialergice, antimicrobiene, diuretice şi de calmare.

CALENDULA (Calendula Officinalis) Numele provine din latinescul Calandae, cuvant cu ajutorul caruia romanii indicau prima zi a lunii, dat fiind faptul ca aceasta floare infloreşte o singura data pe luna in timpul verii. Galbenelele sunt folosite in principal in produse cosmetice adecvate pentru pielea sensibila, inflamata sau acneica, in produse pentru remedierea cicatricilor, in produse care hidrateaza şi protejeaza impotriva iritatiilor cauzate de agenti mecanici şi chimici. Ingredientele active continute in extractul de Calendula, cu precadere flavonoidele, au un efect antiinflamator, de regenerare şi stimulator asupra epidermei şi activitatii fibroblastelor dermului, promovand sinteza colagenului.

UREA este un activ cosmetic foarte utilizati in preparatele dermatologice, indeosebi pentru aplicații pe pielea afectata de eczeme, dermatite, psoriazis, seboree și alte afecțiuni cutanate. Este un ingredient aprobat pentru utilizarea in cosmeticele bio certificate.Urea este un factor natural de hidratare ce se regaseşte in mod natural in piele.

Printre proprietatile ureei enumeram:

hidratant eficace, umectant, cu o capacitate notabila de a lega apa in piele

keratolitic, exfoliant bland, elimina scuamele și reduce descuamarea pielii

confera pielii suplețe si aspect neted

antipruriginos, reduce mancarimile

amelioreaza seboreea, limiteaza formarea comedoanelor

penetreaza ușor epiderma si faciliteaza penetrarea altor active cosmetice in piele

ALOE VERA (Aloe Barbadensis) face parte din familia plantelor suculente si se foloseste din vremuri stravechi pentru proprietatile sale medicinale, de ingrijire a sanatatii si frumusetii.  Aloe Vera grabeste procesul de regenerare a tesuturilor prin stimularea fibroblastelor (prin lanturile lungi de molecule zahar denumite mucopolizaharide pe care le contine), celule care sunt foarte raspandite in tesuturile conjuctive si sunt responsabile cu producerea colagenului. Colagenul stimuleaza formarea de noi tesuturi. Dupa ce o aplici pe piele, Aloe  Vera produce o proteina antioxidanta numita metalotioneina care combate radicalii liberi. Aloe vera determina patru tipuri de activitati de baza in organism:

antiinflamatoare,

antibacteriana,

stimularea imunitatii,

refacerea generala a tesuturilor.

ULEI MIGDALE DULCI BIO este un lider in ceea ce priveste proprietatile sale. Poate fi folosit pentru numeroase probleme ale pielii, ale parului si, in mod particular, ale fetei. Este excelent pentru hidratarea pielii uscate, a buzelor crapate, ajuta impotriva psoriazisului, eczemelor dar si alte forme de dermatita, poate fi folosit pentru  inlatura machiajul. Aplicat usor pe fata si masand usor, acesta are capacitatea de a reduce ridurile si umflaturile de sub ochi. Este foarte eficient in tratarea cearcanelor, doar aplica cateva picaturi de ulei sub ochi si maseaza usor, chiar inainte de culcare, astfel ca in dimineata urmatoare vei observa unele rezultate. Acest ulei accelereaza circulatia sanguina din jurul ochilor, reduce foarte eficient cearcanele si este un adevarat revitalizator pentru ochi. Uleiul de migdale este folosit la scara larga si este recunoscut ca fiind cel mai popular ulei de masaj chiar de catre terapeuti. Vascozitatea redusa, usurinta cu care se intinde pe piele, precum si faptul ca nu se absoarbe foarte repede il recomanda pentru masaj.

GLICERINA Glicerina are proprietati puternic umectante, aceasta insemnand ca este capabila sa retina umezeala. Este un lichid transparent, incolor si dulce. Intrucat este solubila atat in apa cat si in alcool, este folosita pe scara larga in industria alimentara si in cea cosmetica.

UNT DIN SMANTANA PROASPATA PURA continut de produse provine exclusiv din laptele produs de ferme de incredere. Este adecvat in special pentru hidratarea mainilor şi a corpului.

CELULE STEM VEGETALE constituie „inima” plantelor şi o sursa pretioasa de ingrediente naturale active. Prezente in toate plantele, acestea se gasesc in muguri sau in portiunile periferice ale radacinii. Chiar daca sunt „extrase”, extraordinarele lor proprietati naturale de protectie (impotriva caldurii, a frigului, a razelor soarelui etc.) raman neschimbate, facilitand autoregenerarea şi repararea portiunilor afectate de factori externi.

COACAZE NEGRE (Ribes Nigrum)sunt fructe delicioase si au foarte multe beneficii pentru sanatate. La fel ca si fructele, si uleiul din semintele de coacaze este un nutrient si are foarte multe utilizari in plan medical. Ulei de coacaze negre – este un supliment nutritiv foarte popular, precum uleiul de peste. Acesta este folosit de catre oameni pentru a solutiona unele probleme ale sistemului imunitar, afectiuni ale parului sau scalpului, precum si ca un antiinflamator. 

UNT DE SHEA/KARITE (Butyrospermum parkii butter) se obtine din fructele arborelui Karité, un arbore salbatic, sacru, din Africa si este unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice de infrumusetare. Şi asta pentru ca untul de karité protejeaza foarte bine pielea. O protejeaza atat de radiatiile soarelui, cat şi de temperaturile scazute. Are efect calmant in cazul pielii sensibile şi iritate, dar untul de karité este recomandat şi in cazul persoanelor cu pielea deshidratata, ori crapata.

ARNICA (Arnica Montana) principiile active ale plantei arnica (flavonoide, triterpene, seschiterpene, lactone şi uleiuri esentiale) ii ofera proprietatile antiinflamatoare, antimicrobiene, de atenuare a durerilor şi de stimulare in ce priveşte circulatia. Pe langa atenuarea durerilor cauzate de traumatisme precum cucuie şi cazaturi, planta favorizeaza şi reabsorbtia vanatailor. Este utila daca se produc luxatii, fortari fizice, vanatai, hematoame şi flebita superficiala. Poate fi folosita şi pentru a atenua durerile musculare şi de articulatii, precum şi edeme induse de fracturi. Multumita proprietatilor sale antiseptice, planta este utilizata in cazuri de inflamatii ale pielii şi pentru tratarea başicilor, petelor şi intepaturilor de insecte.

IMPERATORIA (Peucedanum ostruthium) aceasta este o planta folosita pe scara larga in tratamentele populare locale, in special de catre oameni care traiesc in zonele montane, pentru a trata inroşirea, vanataile, luxatiile şi intinderile de muşchi.

CASTAN SALBATIC (Aesculus hippocastanum) al carui extract provine din seminte, are proprietatea de a reduce permeabilitatea capilarelor, un efect anti-inflamator, imbunatateşte drenajul limfatic şi creşte presiunea venoasa. Inhiba degradarea/inactivarea vitaminei C şi este recomandat in special pentru tratarea varicelor.

STELLA ALPINA (Leontopodium Alpinum Extract) sau Edelweiss, e o planta rara care creste la altitudine, pana la 3000m, in zone montane di Europa (in Alpi) si Asia. Poseda o rezistenta exceptionala la frig, raze ultraviolete si clima extrema. Este bogata in vitamina E si C, are un continut bogat de acizi tanici care ii confera proprietati antioxidante si hidratante. In plus are proprietati cicatrizante, de calmare a pielii si catifelare. E un adevarat concentrat anti’age care transmite pielii capacitatile sale de a rezista timpului, previne pierderea de colagen si reduce ridurile in mod vizibil.

HYPERICUM PERFORATUM FLOWER (Sunatoare) este o plantă medicinală folosită în cosmetică și dermatologie deoarece are proprietăți cicatrizante, antiseptice, antiinflamatoare și astringente foarte bune pentru piele. Este utilizată pentru purificarea tenului gras, acnee, închiderea porilor, hidratarea şi hranirea pielii prin aplicarea de comprese şi maşti cu extracte de sunătoare.

ARGANIA SPINOSA (Argan) Uleiul de argan se produce numai în Maroc, din fructele unui copac numit Argania spinosa şi este unul dintre cele mai rare uleiuri din lume. Are proprietati antioxidante şi este bogat în vitamina E, acizi graşi (omega 3, omega 9 şi omega 6).În comparaţie cu uleiul de măsline, conţine de 3 ori mai multă vitamina E.  Se foloseste impotriva ridurilor, previne vergeturile, hidrateaza parul, ajuta unghiile fragile etc.  Uleiul de argan are la baza numeroase proprietati benefice pentru orice tip de piele de la cea normala pana la cea uscata. Cele mai importante sunt: hidratante, microbiene, emoliente, revigorante, calmante, regenerante, antirid, tonice etc.

TRANDAFIRUL DE DAMASC Denumit si “aurul viu”, trandafirul de Damasc reprezinta ingredientul care face faţa strălucitoare şi fara riduri. Uleiul de trandafir de Damasc ajuta la refacerea pielii obosite, echilibrand Ph-ul pielii.

MUSETELUL este recunoscut pentru efectul sau calmant, fiind recomandat indeosebi tenului iritat si sensibil. Utilizat in crema de demachiat, musetelul ajuta tenul la reimprospatare, dar si la tonifiere. Musetelul folosit in crema de zi protejeaza tenul impotriva soarelui, dar si a vantului, si formeza un strat invizibil care se opune pierderilor de umiditate din celule.